Aarhus Universitet, Foulum

Aarhus Universitet, Foulum

Lindpro hjælper Aarhus Universitet med at etablere laboratorier i verdensklassen
 

Med midler fra Bygningsstyrelsen renoveres og etableres topmoderne laboratorier på danske universiteter. Lindpro hjælper Aarhus Universitet med el-entreprisen på deres forskningsfaciliteter i Foulum. Med forskningsforsøg døgnet rundt og opbevaring af vævsprøver for millioner af kroner er driftssikkerheden afgørende for valg af samarbejdspartner.

 
 
01 / 0
 

Vi inviterer kun de bedste til at byde ind på opgaver

Vi kender Lindpro som samarbejdspartner på brandalarmering og talevarsling, og de vandt elentreprisen, fordi de kunne tilbyde en konkurrencedygtig pris og samtidig leve op til det høje niveau i udbudsmaterialet. Hvis vi eksempelvis oplever problemer med en maskine i løbet af et forskningsforsøg, skal vi hurtigt kunne finde ud af, om det er i maskinen eller installationen, at fejlen ligger. Det kræver konsekvente og præcise opmærkninger på installationerne”, fortæller Søren Ravn, driftsinspektør på Aarhus Universitet og fortsætter:

“Vi inviterer altid de leverandører, som vi ved, er helt skarpe i regler og retningslinjer inden for deres fagområde til at byde ind på vores opgaver, og her er vi helt trygge ved Lindpro.

Sikkerhed for mennesker og værdier

På forskningscenteret i Foulum gennemføres der forsøg døgnet rundt, og i de 80 graders kolde frysere opbevares vævsprøver for millioner af kroner. Forsyningssikkerheden er derfor afgørende.

”Det sker, at vi har strømnedbrud i vores energinet, så vi skal kunne stole på vores egne installationer og backup. Hvis en maskine i et forsøg stopper midt i processen, kan materialet blive ødelagt. Samtidig kan mange orskningstimer gå til spilde. Vi ved, at Lindpro ikke går på kompromismed kvaliteten, og det er vigtigt for os”, understreger Søren Ravn.

Forskningscentret i Foulum har ud over forsyningssikkerhed fokus på høj brandsikkerhed. Lindpro leverer automatisk brandalarmering og talevarsling, der skal sikre hurtig alarmering og evakuering af mennesker. Bygningerne er opdelt i brandsektioner, der skal forhindre en eventuel brand i at sprede sig, og talevarslingen kan varieres, så alle eller udvalgte medarbejdergrupper varsles.

”Mange af vores maskiner har en værdi af 2-3 millioner kroner, og vi har nedfrosset for millioner af kroner vævsprøver. Øjeblikkelig brandvarsling er derfor helt afgørende. Samtidig skal vi have sikkerhed for, at vores medarbejdere på fjernlagre og frostrum varsles i tide – og det har vi med Lindpro som leverandør på dette område”, fortæller Søren Ravn, der ud over faglighed lægger vægt på de personlige relationer til sine leverandører:

”Jeg kan godt lide den personlige relation, jeg har til Lindpros folk. De føler, det er deres egen forretning, og de er meget engagerede, professionelle og omhyggelige. Det handler ikke bare om at sælge. Vi mærker det eksempelvis, når de deltager velforberedte på byggemøder og bidrager med løsninger på udfordringer. Lindpro er en god sparringspartner både i forhold til rådgivere og de andre aktører på byggepladsen”.

Om Aarhus Universitet

Bygningsstyrelsen har været bygherre på renovering og nybygning af laboratorier, der danner rammerne for forskningen på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. Projektet var et led i en statsfinansieret investeringsplan for modernisering af laboratorier på danske universiteter.

 

 
Se alle vores cases Se alle cases