Fjordenhus Vejle - Nyt Domicil

Fjordenhus Vejle - Nyt Domicil

Integrering af teknik og arkitektur giver sublim oplevelse
 

Med Vejles nye vartegn, Fjordenhus, har Lindpro leveret et usynligt teknisk mesterværk i form af fagentrepriserne på el, CTS og automatisk brandalarmering, hvor alle løsninger ned til mindste detalje er specialproducerede.

 
 
01 / 0
 

Noget af det mest iøjnefaldende ved Fjordenhus er det fuldstændige fravær af tekniske installationer, som er nødvendige i et moderne kontorlandskab. Der er hverken installationspaneler, wi-fi routere eller brandsensorer. Tilsyneladende.

For medarbejderne i Kirk Kapital er på ingen måde hensat til stenalderen. Tværtimod er mere installationstungt domicil end Fjordenhus sjældent set. Teknikkælderen under vandet er fyldt til randen med teknik – blandt andet en 150 kVA generator og et 30 kW UPS-anlæg, der sikrer, at medarbejderne kan arbejde uhindret i tilfælde af strømsvigt. Og på etagerne er der blandt andet installeret 160 specialfremstillede sugestudser for aspiration til 27 aspirationscentraler, 395 arbejdsstationer og trukket 30 km fiberkabel.

HELT NYT NIVEAU FOR USYNLIGHED

Så hvordan får man proppet så meget teknik ind i en bygning, uden at det kan ses? Det er heller ikke let, afslører Lindpros sektionschef Torben Lohmann.

”I dag er det at skjule de tekniske installationer en standardleverance. Ingen ønsker synlige kabelbakker eller stikdåser. Men med Fjordenhus har bygherre defineret et helt nyt niveau for usynlighed. Der er for eksempel ingen vandrette føringsveje, så alt er støbt i betonlofterne. Selv brandsirenerne er skjulte og har krævet helt særlige indstillinger for tone og lydniveau for at leve op til gældende lovkrav. Jeg vil faktisk sige, at vi er så tæt på 100 % skjulte installationer, som det overhovedet er muligt”, fortæller Torben Lohmann.

ALT ER SPECIALDESIGNET

Det er ikke kun de usynlige installationer, der har krævet specialdesignede løsninger. Hver en detalje i byggeriet er designet til at gå op i en højere enhed. Det gælder også de særlige lyslofter i kantinen og syv af storrumskontorerne. Her er i alt knap 2000 specialproducerede spots indstøbt i betonlofterne. Et CTS-anlæg styrer lyslofterne, hvor lamperne er inddelt i 14 forskellige zoner med hver sin særlige tænding, sådan at lyset tændes i forskellige tempi, farve og styrke som en stjernehimmel – og synkront i alle 8 rum.

TÆT DIALOG I BYGGEPROCESSEN

Det siger sig selv, at et sådant byggeri kræver helt nye måder at tilrettelægge og udføre arbejdet på. Derfor har Lindpro været med tidligt i processen og været i tæt dialog med både bygherre, rådgiver, arkitekt og leverandører for at designe lige netop de løsninger, der har fået teknikken og arkitekturen til at gå op i en højere enhed for de mennesker, der arbejder i Fjordenhus.

”Det har været det mest spændende, mest nervepirrende og mest fabelagtige projekt, jeg har været med til. Spændende, fordi det er fantastisk at få lov til at gentænke rammerne for det teknisk mulige og designe nye løsninger. Nervepirrende, fordi vi kun havde én chance. Var installationerne blevet beskadiget i mellemtiden, kunne de umuligt laves om, for de var for længst muret inde. Og fuldstændig fabelagtigt at se det hele lykkes i sidste ende og dermed vise, at vi kan opfylde ethvert bygherreønske”, afslutter Torben Lohmann.

 

 
Se alle vores cases Se alle cases